Social netwerken binnen het bedrijf

Facebook, Twitter en Google + een aantal social networking site die er zijn. Maar wat als je nu zakelijk wilt? Een social network voor binnen een bedrijf. Niet bedoeld als openbaar profiel, maar voor intern gebruik.

Al enige tijd bestaat yammer.com, wij gebruiken het intern bij Comaxx en Acknowledge. Het bevalt goed en je kunt er veel mee. Maar er zijn ook alternatieve, een daar van is unison.com. Unison werkt met kamers, iedereen kan ze maken, deze lijken het meest op chat rooms. Maar binnen zo’n kamer kunnen meerdere gespreken gestart worden.

Iedereen kan een kamer of een gesprek volgen, maar ook binnen een gesprek heb je deelnemers. Tekst alleen niet genoeg? Geen probleem afbeeldingen, documenten, spraak opnames en URL’s zijn ook eenvoudig met elkaar te delen.

Interesse, tot 20 medewerkers is het gratis, unison.com.