Fantastical, een moderne kalender voor de iPhone

Fantastical even ticker

UX (User Experiance) is iets wat moeilijk is om echt goed te doen. Maar  Fantastical voor de iPhone van  flexibits brengt echte vernieuwing naar de kalende applicaties.  Door de “ribon interface” voor de dag tot dage indeling word het in een oogopslag duidelijk wat er de komende dagen ingepland staat.

De “ticker” heeft een strakke en moderne uitstraling, onder meer door het gebruik van een vergrootglas dat vast grijpt aan de dag. Het laat alleen de dagen zien waarop iets gepland staat met daar tussen in kleine stukje met de missende dagen.  Deze interface vernieuwd voor mij het kalender gevoel naar het niveau waarop ik de digital kalender al verwacht had.  Een moderne kalender laat evenementen zien en niet dagen.

Naast de super mooie interface is ook het toevoegen van een event erg eenvoudig. Je typt gewoon wanneer je het event wilt hebben. Fantastical vertaald jouw tekst naar een event op een datum. Ook herhalende afspraken of afspraken voor mogen worden goed verwerkt.

Fantastical voor de iPhone is zeker het proberen waard als je op zoek bent naar iets nieuws.

Fantastical maand overzicht

Nieuw event toevoegen